Arrangörernas Morotskaka-recept
Arrangörernas
Morotskaka
Under vår kategori Tjänster & Arrangörer hittar du fest- & mötesarrangörer, artistbokare & streamingtjänster men även Vakt & Säkerhetsbolag...
Låt oss få bjuda på ett receptet av världens godaste Motorskaka med cremecheese-frosting!
Ingredienser:
125 g vit choklad
175 g brynt smör
3,5 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära (i kryddform)
1 tsk salt
2,5 dl vetemjöl
150 g finriven morot (ca 2-3 dl)
Frosting:
200 g creme cheese (typ Philadelphia)
100 g smör
100 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
Dekor:
Marsipan-morätter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en form med bakplåtspapper.
2. Smält och bryn försiktigt smöret i en kastrull (tag av från värmen när det tystnar)
3. Tillsätt hälften av den vita hackade chokladen, så att det smälter ihop med smöret.
4. Tillsätt / rör i socker och ägg (ett i taget)
5. Tillsätt vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och salt.
6. Vänd i mjölet med en slickepott och sist morötterna.
7. Häll smeten i formen och grädda i ca 25 minuter. Låsedan svalna innan du skär fyrkantiga bitar.
Gör frosting & dekor:
1. Använd elvisp för att vispa ihop rumsvarm CremeCheese med rumsvarmt smör. Det skall bli riktigt vitt och pösigt.
2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en fluffig frosting.
3. Forma små morätter av marsipan.
Skär mototskakan i fyrkantiga bitar och spritsa på lite frosting. Dekorera med marsipan-morötter som du formar av marsipan. Kan även finnas färdiga att köpa.
Lycka till med baket!
(Recept av Jennie Sterner)