Jennies Chokladmousse
Universums... eller åtminstone Världens godaste chokladmousse. Det har i alla fall alla våra gäster intygat, då vi gång på gång får frågan... -du gör väl din goda chokladmousse till dessert! Receptet har du här!
Ingredienser 2 pers
50-75 g choklad (mörk el. ljus- el. mörk blockchoklad alt. valfri goding, dock helst utan 'bitar' i) )
1 msk mjölk
1 äggula
1 msk socker
2 tsk whisky ( el. likör... el. inget)
1 dl vispgrädde
Ingredienser 5-6 pers / el. 10 småglas (tex. såna värmeljusglas från IKEA)
150-200 g choklad
3 msk mjölk
3 äggulor
3 msk socker
6 tsk whiskey
3 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Hacka sönder chokladen och smält den tillsammans med mjölken i en skål i vattenbad.
2. Vispa äggula och socker så det blir vitt och pösigt. Blanda i whiskyn/likören.
3. Häll i den smälta chokladsmeten i äggblandningen.
4. Vispa grädden till 'mjukt skum' och vänd ner även den i choklad-ägg-smeten.
5. Häll upp i små skålar/glas och låt stelna i kylskåp några timmar el. gärna över natten.
6. Garnera ev. vid servering med vispgrädde och riven choklad.... eller med en liten pralin :)
Receptet är himla enkelt att förstora. Jag gjorde om det 40 portioner när jag själv fyllde 40, vilket räckte till nästan 80 halvfyllda små värmeljusglas från IKEA. Perfekt då mina kära väninnor också bidrog med en massa annat gott till dessertbuffén.
Lycka till nu alla chokladmousseälskare :)
Kram Jennie