Kladdkaka Rocky Road
Den här kakan med Rocky Road-smaksättning är helt amazing! En oemotståndligt god kladdis med en ljuvlig blandning av sött och salt.
Rocky Road-fyllningen består av minimarshmallows, dumlekolor och cashewnötter. Sött och salt i en salig blandning - makalöst gott!!! Om man inte vill ha alla ingredienserna i kakan är det bara att utesluta det man inte gillar. Det går också bra att strunta i fyllningen och bara göra en klassisk kladdkaka för receptet är utsökt!
Kladdkaka rocky road
INGREDIENSER
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
ca 1 dl minimarshmallows
ca 18 st dumlekola, skuren i bitar
ca ¾ dl salta cashewnötter, delade på mitten
Garnering:
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter med smör och bröa den.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Blanda ner minimarshmallows och dumlekola
4. Häll smeten i formen. Strö cashewnötterna jämnt över kakan.
5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
6. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över lite florsocker före servering.
Vi önskar er en trevlig stund bland bakbunkar och slickepotter!
/ Jennie, Eventmarket