Föreläsarnas Potatisomelett med matjesill
Visst du att du kan hitta och boka mängder av Sveriges mest anlitade föreläsare inne på Eventmarket? Inspirerande, kunniga på kommunikation, hälsa och arbetsglädje... Leta, kontakta och boka!
Här har du receptet:
Ca 4 personer
Picklad rödlök:
1 liten rödlök
1 dl vatten
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
1 nypa salt
Omelett:
400g fast potatis
4 ägg
1 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
salt, peppar
Topping:
1 dl creme fraiche
1,5 msk riven pepparrot på tub
1 burk matjessill
1 knippe färsk dill
Gör så här:
- Koka upp vatten i en kastrull. Rör i ättiksprit, socker och salt. Skiva rödlöken och ha ner i den ljumma ättikslagen. Låt stå minst 1 timme.
- Skala, halvera och koka potatisen i saltat vatten i cirka 8-10 minuter – den ska fortfarande ha lite kärna. Slå av vattnet och slå på kallt vatten. Tärna potatisen smått.
- Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra och vänd i potatistärningarna. Hetta upp en stekpanna med smör och slå i stanningen. Stek på ganska låg värme tills omeletten har stelnat.
- Rör ihop creme fraiche mer pepparrot. Ha ner i en spritspåsen och ställ svalt tills den ska användas.
- Fördela ut avrunnen matjessill på potatisomeletten. Klicka på pepparrotskrämen, picklad rödlök, kvistar av dill och dra över ett varv med pepparkvarnen.
Eventmarket önskar er lycka till med denna omelett som passar utmärkt till påskbuffén eller varför inte till midsommar eller vid andra festligheter.