Recept på Kanelbulle-kladdkaka
Kladdkaka är aldrig fel, och denna som smakar Kanelbulle är en av de godaste! Hoppas du vill testa.
Ingredienser:
200 g smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl (150 g)
2 dl socker
1 krm salt
3 ägg
Garnering:
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
pärlsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C, över & undervärme.
2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
3. Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna eller ha kardemummakärnorna i en egen 'saltkvarn' och 'vrid' ut nymald kardemumma.
4. Blanda mjöl, socker, kardemumma och salt i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).
5. Häll smeten i formen.
6. Garnering: Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla garneringen på smeten och strö på pärlsocker.
7. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
Lycka till med baket!
/ Jennie Sterner, eventmarket.se