Kanelbulle-Muffins
Vad kan väl vara godare än Kanelbulle-Muffins när man är sugen på något gott! Som Kanelbullar fast enklare och mycket snabbare att baka.
Ca 12 st
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
Fyllning:
½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt
Garnering
kanel + strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader, övewr & undervärme.
2. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Röräven ner filmjölken.
3. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
4. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
5. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en gaffel.
6. Fördela ut smör-smul-blandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna och fyll formarna med mer smet till ca ¾.
6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.
7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min.
Det här receptet är skapat av Lindas Bakskola. Vi tackar och bockar och hoppas dom kommer smaka!
/ Jennie Sterner, Eventmarket