Recept på Fredriks Kanelbullesockerkaka
Den här är ett recept från Fredriks Fika. En enkel sockerkaka att baka och får en ljuvlig smak av kanel och kardemumma. Perfekt när man inte hinner dra igång ett bullbak, men ändå är bullsugen...
Ingredienser:
3 st ägg
2 dl socker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk nymalen kardemumma
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en springform på cirka 20 cm i diameter.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.
4. Tillsätt smör, mjöl och mjölk i äggvispet och vänd ihop till en jämn smet.
5. Blanda socker, kanel och kardemumma till fyllningen.
6. Fördela hälften av smeten i formen och strööver hälften av fyllningen. Ha på resten av smeten och toppa med det sista av fyllningen.
7. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr.
8. Låt kakan svalna i formen innan du tar ut den.
Lycka till med baket!
/ Jennie Sterner, Eventmarket