1kanelbulle-snittar

Recept på Kanelbullesnittar

Ingredienser:

100 g mjukt, rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kardemumma

2 tsk malen kanel

1 ägg (att pensla med, vilket kan uteslutas)

pärlsocker att dekorera med

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.

3. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.

4. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.

6. Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna på plåten på eftervärme innan du skär upp den i snittkakor.

7. Servera direkt eller förvara i lufttät burk mörkt och svalt. Går även bra att frysa.

Lycka till med kakbaket!
/ Jennie Sterner, Eventmarket.se

 

» Se alla våra recept!

Eventmarket-logo

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket