Krämig räkcheesecake med ägg & dill
"ÄGGLOSSNING"
Släpp loss med nykläckta vårkänslor.
Här har du receptet:
Krämig räkcheesecake med ägg & dill
Botten:
- 250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
- 100 gram smält smör
Fyllning:
- 5 gelatinblad
- 400 gram phialdelphiaost
- 3 dl creme fraiche 34 %
- 1 rödlök finhackad
- 1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
- 500 gram räkor med skal
- 2- 3 msk finhackad färsk dill
- 1 – 2 msk nypressad citronsaft
- salt & peppar
Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.
Gör så här:
1. Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
3. Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken (en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.
5. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.
(Receptet är lånat av Jennys Matblogg)