Elf CM Booking bjuder på Påskig Potatisomelett | Påsk-recept
Ingemar Elf på Elf CM Booking vill önska er alla en GLAD PÅSK! När han inte firar påsk så driver han en artistförmedling med där du bokar Countrymusik, Rockabilly Band och Blues till företagsfester och olika spelningar.
Påskig potatisomelett med matjessill, rödlök, pepparrotscreme och dill
(4 personer)
Picklad rödlök:
- 1 liten rödlök
- 1 dl vatten
- 1 msk ättika
- 2 msk strösocker
- 1 nypa salt
Omelett:
- 400g fast potatis
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 0,5 dl vispgrädde
- salt, peppar
Topping:
- 1 dl creme fraiche
- 1,5 msk riven pepparrot på tub
- 1 burk matjessill
- 1 knippe färsk dill
Gör så här:
1. Koka upp vatten i en kastrull. Rör i ättika, socker och salt. Skiva rödlöken och ha ner i den ljumma ättikslagen. Låt stå minst 1 timme.
2. Skala, halvera och koka potatisen i saltat vatten i cirka 8-10 minuter – den ska fortfarande ha lite kärna. Slå av vattnet och slå på kallt vatten. Tärna potatisen smått.
3. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra och vänd i potatistärningarna. Hetta upp en stekpanna med smör och slå i stanningen. Stek på ganska låg värme tills omeletten har stelnat.
4. Rör ihop creme fraiche mer pepparrot. Ha ner i en spritspåsen och ställ svalt tills den ska användas.
5. Fördela ut avrunnen matjessill på potatisomeletten. Klicka på pepparrotskrämen, picklad rödlök, kvistar av dill och dra över ett varv med pepparkvarnen.
(Receptet är lånat av » Landleys Kök)
Elf CM Booking / Elfcountry är en artistförmedling med Countrymusik, Rockabilly Band och Blues som specialitet. Boka till er företagsfest, spelning...
Till profilsidan: » Elf CM BookingElf CM Booking