budapeststubbe-recept

Sen så länge jag kan minnas, så har jag gillat bakverket Budapeststubbe (Budapestrulle). Sen blev det ju inte sämre av att min kära svärfar Nandor kommer från Ungern. Denna tårta/bakelse är lätt att baka och går dessutom snabbt att få till. Vill man förbereda den, så blir den faktiskt bara godare när den får ligga till sig över natten.

En rulle / ca 8 bakelser

INGREDIENSER:

'Tårtbotten'

  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl malda hasselnötter (alt. hasselnötsmjöl)
  • 0,5 dl maizenamjöl
  • 4 st äggvitor
  • 1 dl strösocker

Fyllning:

  • 3 dl vispad grädde
  • 1 burk Frukt-Cocktail (alt. färska hallon, fileade mandariner i sockerlag)

Garnering:

  • Smält choklad
  • florsocker

 

GÖR SÅ HÄR:

budapeststubbe-stränger

1. Sätt ugnen på 170 grader.

2. Lägg bakplåtspapper på en stor plåt

3. Blanda de malda hasselnötterna / hasselnötsmjölet med 1 dl strösocker och maizenamjölet i en bunke.

4. Vispa äggvitorna med elvisp och strö i sockret medan du vispar, tills det blir en vit fast blank maräng.

5. Blanda försiktigt i de torra ingredienserna med en sked / slickepott, så det blir väl blandat.

6. Spritsa ut marängsmeten till ca 18 långa strängar på plåten. (Strängarna gör att det bli enklare att rulla till en rulle)

7. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Öppna luckan och lufta ugnen några sekunder för att sedan grädda uytterligare två minuter. Håll koll så att den inte blir bränd.

8. Ta ut botten ur ugnen och låt svalna. Därefter lägger du ett bakplåtspapper på botten och vänder den så att du har undersidan uppåt.

9. Bred på grädden och frukten och rulla ihop till en rulle.

10. Smält choklad på svag värme i micron och rör då och då. Ringla över stubben och pudra flocksocker över.

 

Lycka till med Budapest-stubbe-baket!

Kram Jennie Sterner, Eventmarket


» SE ALLA RECEPT

 

 

 

Eventmarket-logo

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket