Recept på Daimbiskvier

daimbiskvier-720

Dom här läckerbitarna blev vi bjudna på hos ett par vänner häromsistens... Och sen dess har det blivit en av mina favorit-bakverk. Dom känns så lyxiga och är faktiskt inte alls så trixiga att göra. Och dessutom är dom Glutenfria. Jag har ökat på receptet så att det blir några fler när man ändå håller på. Du måste bara prova!

 

RECEPT DAIM-BISKVIER
ca 12 större eller 25 något mindre (dom mindre föredrar jag)

TILL BOTTNARNA

400 g mandelmassa, riven
1 dl socker
2 äggvitor

SMÖRKRÄMEN

250 g smör
2,5 dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2,5 dubbeldajm

CHOKLAD ÖVERDRAG

300 g mjölkchoklad eller annan choklad
0,5 dubbeldajm, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Riv mandelmassan och blanda ihop med socker och äggvita.  Jag brukar köra blandningen med elvisp för att få den så slät som möjligt.

2. Klicka ut bottnarna på en bakpappersklädd plåt. Ett tip sär att fylla en spritspåse utan tyll och plutta ut lagom stora runda kluttar. Drygt en 5-krona för små biskvier.

3. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg. (tiden beror på storleken på bottnarna)

4. Vispa ihop rumsvarmt smör med alla ingredienser utom daimen. Även här använder jag elvispen och kör en stund så smörkrämen verkligen går ihop. Rör ner den hackade daimen i smörkrämen.

5. När bottnarna är färdiggräddade så kyler du dem i frysen ca 10 minuter. Annars kommer smörkrämen smälta...

6. Bred smörkrämen lite toppigt på undersidan av de kalla mandelbottnarna. Även nu ställer jag in dem i frysen ca 20 minuter.

7. Smält chokladen försiktigt i micron. Kör på svag microvärme och rör flera gånger tills chokladen är smält.  

8. Doppa biskvierna i chokladen. Vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Biskvierna förvaras i kylskåp men går även bra att frysa.

LYCKA TILL MED BISKVI-BAKET!
Kram Jennie Sterner, vd, Eventmarket.se

biskvi-collage

 


» SE ALLA VÅRA RECEPT

Eventmarket-logo

Eventmarket Svenska AB | Org-nr: 556550-4015 | » Om Eventmarket