Recept på Godaste Ananaspajen
För många år sedan blev jag bjuden av min kära väninna och f.d kollega Malin di Zazzo, på denna underbara Ananaspaj. Sen dess har det varit min favorit. Jag minns hur hon dukade fram den alldeles ljummen i trädgården en varm sommardag, tillsammans med vaniljglass. Den fikastunden glömmer jag aldrig...
Recept:
Ingredienser till pajdegen:
150 g smält margarin
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Ingredienser till pajfyllningen:
2 dl creme fraiche
1 stor eller 2 små burkar krossad ananas
1 st ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en ugnsfast form.
3. Blanda ihop alla ingredienser till pajfyllningen.
4. Häll pajsmeten i pajformen.
5. Grädda i 20-30 minuter.
Pajen kan med fördel svalna lite innan servering. Vi brukar servera den med glass eller grädde!