Samanthas Brushetta con pomodoro
Samantha driver företaget al dente i Stockholm där hon lär ut Italiensk matlagning på riktigt.
Här bjuder hon på en snabb Italiensk förrätt som gör vardagen lite lyxigare. En Bruchetta med söta goda tomater, surdegsbröd, olivolja och basilika...
Ingredienser:
4 skivor surdegsbröd
1 paket körsbärstomater, ca 200 g
10 svarta oliver
1 halv kruka färsk basilika
olivolja, extra vergine
2 vitlöksklyftor
salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Grilla bröd- skivorna på ett galler tills de fått fin färg. Dela under tiden tomaterna i mindre bitar och blanda dem med olivolja och salt. När brödet är klart, dela en vitlöksklyfta i två och gnid in den ena sidan av brödet med den. Fördela sedan tomaterna på brödskivorna. Toppa med svarta oliver och färsk basilika.
Visst låter det gott!